RDW tenaamstellingscode kwijt? Motor, Scooter of auto

RDW tenaamstellingscode aanvragen 1 euro

Bent u uw RDW tenaamstellingscode kwijt van uw motor of scooter? Of misschien bent u uw kentekenpapieren kwijt? Dat is geen enkel probleem! U kunt er gemakkelijk een aanvragen via het internet. Maar wees voorzichtig met waar je dit doet. Veel websites beweren u te kunnen helpen met uw aanvraag. Helaas zijn er ook oplichters onder hen.

Als u nieuwe kentekenbewijzen nodig heeft, vraag deze dan altijd aan via de website van de RDW kentekenbewijs. Dan weet je zeker dat als je betaald hebt, je de documenten krijgt.

Ik ben mijn RDW-code kwijt

Wilt u van uw motor af? Dan moet u ervoor zorgen dat uw registratiedocumenten in orde zijn. Een kentekenbewijs en de RDW tenaamstellingscode zijn nodig voor het inloggen. De motor kan dan van uw naam overgeschreven worden op naam van de nieuwe eigenaar. Je krijgt dan een vrijwaringsbewijs, waarmee je kunt controleren dat het eigendom van de motor is overgegaan en dat jij niet meer aansprakelijk bent.

Als u uw registratiecode of kaart kwijt bent, kunt u een vervangend exemplaar aanvragen bij de RDW. Deze service is op verschillende websites beschikbaar. Verschillende van deze websites maken hun beloftes waar, maar pas op: oplichters in overvloed! Bij de RDW kost alleen een registratiecode 1 euro, en die krijg je direct na het indienen van je aanvraag per e-mail toegestuurd. U kunt de code ook per post laten opsturen naar uw adres dat bij uw gemeente bekend is.

Een registratiekaart is een plastic kaart die u gebruikt om te bevestigen dat uw fiets van u is.

Bent u uw kentekenbewijs kwijt?

Een kentekenbewijs kan in de vorm van een papieren kaart zijn, maar deze is enige tijd geleden vervangen door een plastic pasje, de zogenoemde kentekencard. Als u uw kentekenbewijs kwijt bent, kunt u bij de RDW een vervangend kentekenbewijs aanvragen. U ontvangt geen papieren versie van uw kentekenbewijs meer.

U ontvangt direct een nieuwe registratiecode als u een nieuwe registratiekaart aanvraagt. Dit kost u € 31,50. Is dit iets waar u om gevraagd heeft? Dan ontvangt u uw nieuwe registratiekaart samen met een nieuwe code binnen 5 werkdagen per post.

Hieraan zijn een paar voorwaarden verbonden. Om een aanvraag in te dienen, moet u de wettelijke eigenaar van de auto zijn of de uitdrukkelijke toestemming van de wettelijke eigenaar hebben. U hebt ook de inschrijvingscode van het voertuig nodig. De laatste vier cijfers van het voertuigidentificatienummer (VIN) vormen de registratiecode. Met een kentekencheck kunt u bepalen waar dit nummer zich op de auto bevindt.

De vorige documenten worden automatisch ingetrokken wanneer u een nieuwe registratiekaart of registratiecode aanvraagt.

Oplichters in kentekendocumenten actief!

Als u uw registratiedocumenten kwijt bent en een vervangend document moet aanvragen, doe dat dan via de RDW! Veel websites beloven de dienst aan te bieden om het voor u aan te vragen. Dit is niet makkelijker en niet moeilijker dan het via de website van de RDW zelf te doen. De mogelijkheid om opgelicht te worden is een nog sterkere stimulans om het zelf via de RDW aan te vragen. Mensen hebben in het verleden betaald voor een nieuwe kentekencard of registratiecode, maar deze nooit ontvangen. Doorgaans werd een bedrag van 19 euro in rekening gebracht. Het gevolg was dat de documenten en de 31,50 euro die daarvoor via de RDW betaald moest worden, nooit werden ontvangen.

Bedragen van 19 euro worden vaak genoemd. De bedragen kunnen echter oplopen tot 50, 80 of zelfs 100 euro! Vraag de kentekencard of code altijd direct op via de website van de RDW om onnodige uitgaven en risico’s te voorkomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related